Google Analytics

Monday, July 2, 2007

Klassisk Apelvikendag



Jørgen, Pekka, Paul og undertegnede satte alle vår lit til meterologene som lovet kuling fra vest og nord/vest i Varberg. Etter en kjapp runde hos arbeidsgiver ble 2 feriedager bevilget og bilen pakket onsdag kveld. Etter drøye 4 timer på E6 var vi framme i Varberg hvor vinden allerede pumpet inn, noe som lovet godt for morgen dagen. Etter en natts søvn i bilen med regnet trommene på taket og vinden som røsket godt i bilen var vi klare for action allerede før kl.10.00. Regnet ramlet ned i store mengder og vinden var vel foreløpig ikke helt så bra som vi forventet. Meterologen hadde imidlertid lovet bedring både med tanke på regn og ikke minst mer vind utover formiddagen. Når klokken paserte 12 klarte vi ikke å vente lenger, vinden hadde økt men det kom fortsatt godt med dråper fra oven. Vi rigget 5,3m2 og det skulle vise seg å holde noen timer. Jeg prøvde meg først med brettet på 96 liter men da det viste seg at brettet hadde delaminert var det bare å bytte til lillebror på 88 liter noen som viste seg å holde lenge.


Vi seilte i noen timer med bølger som på det største kanskje var i overkant av 3 meter. Hadde flere fine rides på vei innover. Det er jo så deilig å neste sette seilet nøytralt og kunne surfe på bølgene, mange 8 tall på bølgene ble det denne dagen. Etter hvert ble 5,3m2 for stort og jeg byttet til 4,4m2, noe som var helt greit. Jørgen prøvde seg t.o.m. med 4,7m2 og sitt nye leketøy. Til tross for at mannen veier rundt 90 kilo raste han rundt på en Goya Custom på 75 liter uten problemer.


Litt over kl.1800 var det 4 godt fornøyde Larkollen locals som brukte de siste kreftene til å bære utstyret opp til bilene og pakket sammen med brede smil i solbrente ansikt. Solen hadde jo selvfølgelig kommet frem neste med en gang vi kom oss på vannet.

Kan jo ikke nekte for at sideshore forholde er bedre men vi hadde i alle fall en herlig dag i Apelviken som ble avsluttet med en bedre middag på John's før Pekka og Jørgen rettet nesa hjemover mot Oslo, Paul og undertegnede tok tidlig kvelden i håp om at også morgendagen skulle bringe vind.

1 comment:

Tormod said...

Veldig kuul rapport Sigurd...skulle gjerne vært der den dagen. Bra du fikk tatt noen bilder også, alltid for de som ikke var med å se bilder ...ser frem til mere surf fremover.