Google Analytics

Sunday, May 27, 2007

Strålende vær og freestyle på Larkollen

Etter en fin periode med mye seiling med små seil var det ikke akkurat store forventningene jeg hadde til forholdene i dag. Meldingen lød på knappe 7 meter med mulighet for noe mer hvis man så på de mest optimistiske prognosene. Tok derfor med meg sykkel for å være sikker på å få noe ut av dage. Nede på Larkollen var det noen optimister som rigget 5,0n2, valgte selv 5,3m2 og tok en liten tur ut på vannet. Fant raskt ut at også 5,3m2 var for lite og balanserte meg inn til stranden igjen. Freestyle gutta hadde imidlertid mye morro og jeg benytte anledningen til å ta noen bilder av Bjørnar, Runar og Ole-Petter mens de lekte seg under fine freestyle forhold. Etter å ha knipset noen bilder prøvde jeg meg nok en gang med 5,3m2 og denne gangen kom jeg faktisk i plan og karret meg etter hvert opp til Hvalen hvor det bare var Runar og meg. Seilte litt under helt marginale forhold men fant etter hvert ut at det var bedre ting å bedrive tiden med. Dro derfor i land og rigget sammen, før jeg stakk over til Kjetil på Saltnes og ble med han på et fin sykkeltur i skogen. Her var det mange kule stier å cruise rundt på, de fleste kan vel betegnes som lett teknisk og stort sett var det bare å gi gass over stokker og stein.

Wednesday, May 23, 2007

Av og på, av og på............

Overskriften oppsummerer vel onsdags kvelden på Larkollen. Fulgte febrilskt med på vindrapportene på vindsiden.no og da rapporten om snitt på over 9 m/s tikket inn litt før klokken 15.00 var det bare å stenge PC'n og stille seg i den sedvanlige køen ut av Oslo. Ankom Larkollen etter 90 minutter i bilen og kunne bare konstantere at de 9 meterne som ble meldt var krympet til knappe 5-6 meter, Thomas var akkurat kommet i land etter en snau time med 5,0m2 og var i ferd med å rigge om til større duk. Etter litt nøling på beachen ble det til at jeg rigget 5,7m2, tok den stor Goya'n og loffet litt rundt ved Hvalen, de andre som var ute sleit tydeligvis med for smått utstyr og hadde etterhvert mer en nok med å komme seg i land uten å måtte svømme. Bjørn fikk testet brettet sitt som U-båt da han med sin 5,3m2 kjørte fra øya og helt inn på stranda med vann opp til rumpa, kan godt forstå at han da hadde fått nok.

Selv kom jeg meg inn til stranda med brettet litt høyere i vannet en Bjørn og en del andre. Mens de fleste gutta vrengte av seg neoprenen og forbannet forholdene hadde jeg lyst til å teste hvor tidlig jeg kunne komme i plan med 5,3m2 og rigget om. Etter noen minutter med rigging, hoppet jeg på brettet med 5,3m2, og til min store overraskelse og glede var det fullt trøkk i seilet fra første meter. Fikk nå en drøy time med hyggelige lettvinds forhold ute ved Hvalen, det var også noen bølger å leke seg med uten at det var store greiene men dog en hyggelig kveld på brettet.

Sunday, May 20, 2007

5,0m2 men flatt som et stuegulv

Nok en dag med friske vinder på Larkollen, synd da bare at det ikke kom noen bølger å leke med. Freestyle-gutta storkoste seg inne i bukta, vi som liker litt mer luft under brettene når vi hopper ble etter hvert frustrerte da bølgene uteble både ute ved Hvalen og på Sletter. Gikk derfor på land allerede etter den drøy time og tok en sykkeltur på stiene rundt på Larkollen. Sjekket forholdene igjen rundt kl. 17.00, til tross for at det fortsatt var brukbart med vind var det fortsatt bare freestyle forhold. Pakket derfor sammen og dro hjem, kan jo uansett ikke klage på de siste dagene med 5,0m2 eller mindre tre av fire dager.

Saturday, May 19, 2007

Klassisk Larkollendag


Meterologen lovet 10-15 m/s fra sør-vest og solskinn og jaggu stemte ikke meldingene. Ankom Larkollen ca kl. 12.oo og ble møtt av Jørgen som allerede hadde rigget 4,7m2. Selv rigget jeg 5,0m2 og tok en liten tur ut, fant imidlertid fort ut at dette ble for stort og rigget ganske raskt om til 4,4m2 og tok min Goya Wave på 78 liter. Med en finne på 20,5 cm holdt dette resten av dagen, og hvilken dag det ble! Seilte hele dagen ute ved "Hvalen". Noen tok også turen opp til Sletter men de fleste kom fort tilbake så det virket jo som om det tok helt av der ute. Sammen med Pekka holdt vi ut til ca kl.19.00 da hadde stort sett alle andre også pakket sammen etter en herlig dag på Larkollen

Friday, May 18, 2007

Sør/øst 5,0m2 og masse regn på Larkollen

Fredag kom vinden til Larkollen rundt kl. 14.00. Dessverre var det for mye øst i den, noe som gjorde at det ble vrient å komme seg ut. Ikke ble det noe bølger å skrive om heller med unntak av ute på Sletter. Grunnet vindretningen var det enklere å komme seg ut til Sletter enn ut til "hvalen". Sletter kunne by på brukbare bølger ikke minst til å hoppe på. Virket som om "Frittern" hadde det hyggelig med sine cleane backloops, stort sett hver gang han passerte pointbreaket på Sletter. Selv nøyde jeg meg med noen luftige svev og noen hyggelige rides på bølgene. Men som vanlig på Sletter bryter bølgene stort sett bare på pointet, noe som gjør det veldig snilt å "ri" bølgene med mindre du gutser og prøver å ri bølgen gjennom pointet. Noen har jo prøvd dette men det har vært med veldig varierende hell. Skal jo ikke mye til før du står skikkelig på grunna hvis du misser ørlite på timingen. Etter noen timer på vannet med nesten like mye vann i lufta som under brettet var det bare å pakke sammen og forberede seg på morgendagen. Regner med at det blir litt mer folksomt i morgen, fredag var det VELDIG GOD PLASS

Fredag skal det vist nok dreie mot sør/vest og vinden skal holde seg som i ettermiddag, kanskje vi i tillegg slipper regnet???