Google Analytics

Monday, August 27, 2007

Søndag på Ringenäs

Ringenäs i Halmstad 26082007

Søndag morgen i Varberg var det flatt som et stuegulv i Apelviken, likevel var det noen iherdige sjeler som gikk ut med 4,7m2 og freestylebrett. Selv ble jeg med Putte og Krille til Ringenäs i Halmstad og fikk full uttelling. 4,4m2 med herlige 3 meters bølger og ikke minst sideshore. Seilte så lenge kreftene holdt og pakket sammen litt før kl.19.00 da var det bare å sette kursen nordover på E6. Forøvrig så sier vel bildene resten.

Lørdagskvelden i Varberg

Vi var mange som fulgte meterologens tips og tok en tur til Varberg i håp om bølger og vind. På morgenen var det heller slapt og noen ivrige sjeler to seg en tur på vannet før lunch men en slapp 5,3m2 gjorde at i alle fall jeg fort fant ut at jeg ikke gadd å bruke mer energi på vannet før det ble bedre forhold. Etter lunch ble det etter hvert bra 5,0m2 føre og bølgene vokste etterhvert så det ble en vellykket ettermiddag. Odd-Steinar hadde også en hyggelig ettermiddag da hans høneblund på 5 minutter etter lunch ble til 3 timer....... Godt for han at både bølgene og vinde holdt seg ut i skumringen.

Saturday, August 18, 2007

Damagecontroll etter 2 dager med 5,0m2

Etter to dager med hyggelig 5,0m2 seiling på Larkollen var det lørdag på tide med litt damagecontroll av utstyret etter noen dager med bl.a nærkontakt med revet på Sletter. Før de siste to dagers seiling viste det seg at jeg bare hadde ett brett igjen å leke med, nemlig 78 litern.

Konklusjonen etter kontrollen var at 78 litern var uskadd mens 88 litern trengte en runde med epoxy før den igjen er klar for nye utfordringer.


Seilbrett skulle vel egentlig være konkave under , men her ser det ut til at noen har fått det for seg at brettet skal være konvekst under. Etter at vi tidligere hadde konkluderete med at 96 litern var umulig å fikse etter delamineringen (RIP) var det bare å ringe Pascal og Francisco på "the Cannery" på Maui for å bestille noen nye leketøy. Etter noen E-mails og telefoner til Maui i de sene nattetimene ble det til at jeg bestilte 2 nye brett etter Franciscos tegninger på henholdsvis 95 og 85 liter. Kan ikke nekte for at jeg er litt ekstra spent før årets Mauitur.

Saturday, August 11, 2007

Maui tur i boks

Til tross for dårlig med vind utenfor vinduet i Oslo, er humøret på topp.

Tormod og undertegnede har akkurat booket billetter til det forgjette land ......MAUI.
Avreiser blir 6 oktober og etter forhåpentligvis 19 dager med tradewinds og masse fete bølger setter vi kursen hjemover den 26 oktober. Og hvem vet kanskje vi kommer hjem til skiføre......
Så får vi bare håpe at vinden kommer tilbake også er på østlandet før vi reiser.

Saturday, August 4, 2007

Nærkontakt med Sletter

Lørdag ble det noe overraskende brukbare forhold på Larkollen. Jørgen og jeg annkom rundt kl. 13.00 og fant noe overraskende ut at det fortsatt var godt med plass på parkeringen. Meldingene for dagen var jo litt varierende med dog...., Vi som var der fikk i alle fall gleden av en fin økt med 5,3m2 seiling på Sletter, noe av oss fikk også oppleve revet på Sletter litt nærmere en de fleste setter pris på....... På slutten av dagen var vi hele tre seilere inne og vasset på revet samtidig, etter en grundig vasking i bølgene. Godt da at man seiler med sko. Selv var jeg så langt inne på revet at jeg like gjerne kunne godt rett på land på øya som å gå ut på dypere vann igjen. Etter denne turen fant jeg ut at det var på tide med litt drikke og en pause. Etter å ha slappet av litt inne på Teibern rigget jeg om til 5,0m2 og seilt en snau time ute ved Hvalen. Alt i alt en grei dag på Larkollen, bare synd at vinden ikke kun vridd litt mer på S/V, da hadde vi nok fått mye bedre bølger også inne ved Hvalen.