Google Analytics

Sunday, March 25, 2007

Årets siste skitur?

Fikk som jeg håpet en skitur i Nordmarka etter at vi kom hjem fra Cabo Verde. Lurte med meg modern og fikk en herlig skitur med utgangspunkt fra Skansebakken i Sørkedalen. Turen gikk via Lysedamen, Oppkuven, Skamrek, Heggelia, Storbekkhytta og tilbake til Skansebakken. Bortsett fra den første biten opp mot Lysedammen og den siste strekningen ned til Skansebakken var det nok av snø.
Det kan faktisk hende at det er skiføre her også ut i påskeuka. Men man må nok regne med et par kilometer med skiene i hendene før man kan skli avgårde mot Heggelia eller andre høytliggende steder.

Saturday, March 17, 2007

Siste dag på CV


Da har vi avsluttet seilingen på Cabo Verde for denne gang. Siste dagen ble med 5,7m2 i sideshore bølger på max 1,5meter. Ikke stort men vi hadde snakket om det i ukesvis hvis vi hadde slike forhold hjemme på Larkollen.

Nå er baggene pakket vi skal ut og spise en bedre middag før flyet går kl.01.55 i natt. Da er neste stopp Oslo med forhåpentligvis litt skiføre igjen.

Thursday, March 15, 2007

Laber seildag på CV
Thomas og jeg var på vannet like før kl. 11.00 i dag, etter en snau time hadde vi fått nok. Det var ett kaldt drag i vinden (ca. 24 grader mot normalt 28), vi pakket derfor sammen og brukte dagen til å følge med på de lokale heltene som rippet noe voldsomt i beachbreaket. Fikk også tid til en liten tur inn i byen. Gutta som var syke i går har kviknet til men det rumler fortsatt godt i magen på dem alle sammen.

Wednesday, March 14, 2007

Flatt på PP


Flatt på Ponta Preta i dag, like greit da tre av oss vendte ryggen til stranda p.g.a. matforgiftning og tilbrakte dagen i senga. Da har vi alle sammen vært i gjennom dette minst en gang så man kan jo trygt si at vi sliter litt med de lokale resturantene. Thomas og jeg fikk imidlertid prøvd oss på pointbreaket utenfor Angulosenteret. 5,3m2 og sideshore med bølger på opp til 2 meter. Ikke like ekstremt som PP men mye morro lell.

Tuesday, March 13, 2007

Jørgen temmet beistet på Ponta Preta

Endelig gikk Jørgens drøm om å ri en av verdens feteste bølger i oppfyllelse. Med 5,3m2 og perfekte sideshore forhold ble det mange rides på Ponta Preta. Utrolig nok uten å knuse noe utstyr.

Monday, March 12, 2007

Team Vakum på Ponta Preta


I dag var det endelig forhold også for oss vanlige dødlige på PP, bølger på 2-5 meter og lett vind. Dette førte til spenning i forhold til om vi i det hele tatt ville klare å catche noen bølger. Thomas og jeg hadde store nok brett og lyktes i å cathe bølgen mens Jørgen hadde for lite utstyr og måtte nøye seg med bølgen i shorebreaket.

Sunday, March 11, 2007

Ponta Preta on fire !!!!I dag kom dagen vi alle hadde ventet på "PP was on fire", bare så synd at at det kun blåste 5-6 m/s. Det var vel bare 6 seilere som gikk ut i dag, av disse var det bare 2 som seilte i land, og for ordens skyld ingen av oss var på vannet med seil i dag. Jørgen prøvde seg litt med surfboard men var veldig forsiktig og klarte nesten å unngå å bli vasket.

Pirata


Vi begynte jo å tvile på om det faktisk var store bølger her på øya, så fikk vi øye på denne skuta som hadde landet i andre etage på et hus. Nå viser det seg at stedet huser discotequ Pirata. Et sted Jørgen og Paul utforsket grundig lørdag kveld.

To rolige dager på CV


Nå har vi hatt to rolige dager nesten uten vind og bølger på CV, på vannet har det kun vært lettvindsreker og kitere. Har latt oss imponere av noen av de lokale unggutta som leker seg med seil og brett i shorebreaket nesten uten vind. Ellers så har det blitt litt vandring på stranda/ørkenen og en snar tur i vår innleide Toyota 4WD opp til Punta Preta og ut til skipsvraket. Begge stedene er du avhengig av 4WD for å i det hele tatt komme frem.

Friday, March 9, 2007

Beste dag så langtEtter en dag med mye bra bølger å leke med, i alle fall for Thomas og meg som hadde store nok brett. Nok en gang var det breaket utenfor hotellet som funket. Punta Preta og de andre stedene vi har hørt om har så langt ikke funket.
Nå har vi også fått leid oss en bil, en Toyota pickup, selvfølgelig med firehjulstrekk da vi ellers hadde blitt sittende fast i sanden. Og er det noe det er nok av her så er det sand.
Nå har jeg også blitt innhentet av influensaen, noe skikkelig dritt for å si det mildt. Har også begynt å få litt vel mye skjeggvekst, jeg glemte nemelig høvelen hjemme. Til tross for at vi har forsøkt i flere dager har det ikke lyktes å få tak i en her på øya. Mulig jeg kommer hjem som en skjeggape.

Thursday, March 8, 2007

Lekte oss i 1,5 meters bølgerI dag ble det en heller treg start på dagen etter at Paul hadde lurt i Jørgen og Tor en del Caprinias i går kveld. Etter lunch kom i alle fall Thomas og jeg endelig ut på vannet: Jeg rigget 5,7m2 og storebror Goya (95 liter) Thomas på 109 JP-Freestylewave og 6,2m2. Resten av gjengen ble sittende på land av forskjellige årsaker. Jørgen tok med seg kameraet mitt og fikk tatt en del fine bilder av meg og Thomas når vi lekte oss i bølger på 1,5-2 meter med sideshore vind. Bølgene rullet langs land og vinden blåste rett fralands så det var brukbart sideshore men det hendte vi slet litt med lite vind når vi red bølgene helt inn ved land. Uansett så hadde vi to hyggelige timer på vannet. Kvelden hadde vi tenkt å tilbringe med middag på en pub som skulle sende Champions league i fotball, men satelitten som sender singalene til denne holmen hadde mistet forbindelsen med Cabo Verde, katastrofe.

Tuesday, March 6, 2007

Endelig på Cabo VerdeLandet på Cabo Verde natt til mandag og sto sammen med halve flyet i kø for å få Visa til øya. Kostet oss 25 Euro per pers og det ble et kult stempel i passet. Visaet gjelder for en uke men i flg. karen med stemplet var det ikke noe problem å ble her lenger. Nå har vi vært her i to dager til ende med 5,3m2 og 5,7m2, for det meste bump & jump. I ettermiddage fikk vi endelig litt bølger å leke med. Ikke det helt store enn så lenge, men mye bedre enn en god dag på Larkollen. Turen begynte ikke så bra da mine seil og master samt Jørgens koffert ikke kom frem sammen med oss. Nå har alt kommet og vi nyter livet på Cabo Verde som vel ikke akkurat er preget av masse turisme. Vi bor på hotel Sab Sab som ligger 100 meter fra Angulo senteret hvor vi har alt utstyret lagret. Etter to dager med seiling her regner vi med å ta en taxi!! med utstyret i morgen for å seile et annet sted. I dag tidlig tok vi taxi til Punta Preta men her var det full sandstorm så det var neste umulig å gå ut av taxien og i alle fall umulig å seile.