Google Analytics

Sunday, December 10, 2006

Pudder heaven på Hemsedal, Januar 2006

Hemsedal january 2006

Den siste uken i januar fikk jeg en telefon fra min gode venn Frank, han hadde tenkt seg en tur til Hemsedal kommende helg og hadde plass til en til i bilen. Først takket jeg nei, men etter en tur i Tryvannskleiva med 30-40 cm pudder på torsdagskvelden ble det helt klart for meg at denne turen måtte jeg ikke gå glipp av. Etter en kjapp telefon til Frank mens jeg satt i heisen ble det klart at det fortsatt var en plass ledig.
Sjelden har jeg vel vært mer fornøyd med og ha endret mening. Allerede under bilturen oppover Hallingdal var det helt klart at dette kom til å bli en tur utenom det vanlige, biler og busser lå strødd i grøftekantene mens snøen lavet ned og fortsatte å komme i store mengder hele natten. Når vi morgenen etter kjørte bort til bakken i Hemsedal allerede kl. 08.00 var det allerede laaaang kø i heisen av forventningsfulle alpinister som tålmodig ventet i 17 minusgrader, blå himmel og helt vindstille på at heisen skulle starte så alle kunne komme seg opp i bakkene og nyte av 1 (en) meter med PUDDER. Når vi omsider kom opp til toppen ble det helt klart at dette var ekstreme forhold, selv i de bratteste hengene hadde vi problemer med å få skikkelig fart på brettene. Etter hvert som vi ble vant til forholdene begynte vi å større glede av alt puddere, her var det bare å hive seg utfor selv steder jeg normalt aldri hadde vurdert å kjøre på en normal dag.

Tryna man var det bare å grave seg ut og håpe at det var noen spor i nærheten som man kunne bruke til å få fart på brettet. Frank opplevde noen ganger at han selv stående oppreist forvant i snøen og måtte grave seg ut. Skal ikke skrive så mye mer om forholdene da bildene bedre forteller den historien.

Friday, December 8, 2006

Lista, november 2006

Lista 12. november 2006

Hva gjør man når man kommer hjem fra Maui og fortsatt er sugen på å leke seg med bølger og vind?
Jo, man avtaler med gode venner å ta en weekendtur til Norges svar på Ho'okipa, LISTA!!!!

Å dra til Lista for å windsurfe den første helgen i november høres for de uinnvidde ut som den rene galskapen. Lite kunne de av oss som dro nedover ane at vi skulle få oppleve den komplette galskap i form av de mest ekstreme forhold vi noen sinne hadde opplevd i Norge.
Nordvesten pumpet inn med bra med bølger allerede på lørdagen og mange brukte denne dagen som ren oppvarming før den store dagen alle ventet seg på søndag. Lite skulle vi ane hvor STOR dagen skulle bli. Da vi våknet søndag morgen og tittet ut av bilvinduet var det første vi fikk se et shorebreak i Hassevik bukta vi aldri hadde sett makent til

Pekka, Bjørn og undertegnede slukte frokosten, kastet utstyret inn i bilene og kjørte opp til "bua" hvor det allerede var full action på vannet, her fikk gutta virkelig kjørt seg i maste høye bølger og seil rundt 5,0m2. Selv tok jeg en runde med kameraet for å forevige forholdene. Pekka fikk etter hvert rigget ferdig o g kom seg på vannet som den første av oss. Han slet med lite seil og lite brett inne i bukta men når han først kom ut fikk han noen ride på noen vanvittige bølger som etter hvert hadde vokst til 5-6 meter på de største.
Etter hvert skulle det bli helt ville forhold utenfor bua, master brak når folk ble vasket i masthøyt skum og noen var i det hele tatt fornøyde med å komme seg helskinnet i land, selv om det hadde gått hardt ut over ustyret. Det å svømme i land under disse forholdene var ingen spøk, noe undertegnede kan underskrive på. Svømte 15 til 20 minutter etter å ha mistet alt utstyret da jeg fikk en skumvegg på 4 meter midt i trynet, utstyret ble vasket på land mens jeg fortsatt hadde langt inn. Mens noen svømte var det andre som rippet og virkelig viste at det også blant norske windsurfere finnes Bigwavesurfers. Skjelden har vel fotoapperatene og videokameraene
blitt brukt flittigere på en norsk surfe spot.

Denne dagen på Lista vil for alltid bli husket som
"massakeren på Lista"

http://www.blogger.com/www.submitavid.com/windsurf.php?itemid=362

Thursday, December 7, 2006

Maui, oktober 2006

Jørgen, Frank og undertegnede var på Maui i oktober. Her opplevde vi mye bølger, lite vind, jordskjelv (6,5 på richterskala), monzunregn i et døgn. Det ble med andre orde mye bølgesurf for Jørgen og mye padling og vasking for Frank og meg. I løpet av de fire ukene vi var der fikk vi grovt regnet 3 uker med surfing og 1 uke med windsurfing. På bildet over ser vi Jørgen midt på bildet "ripping" på en fire meters bølge på Kanaha. Selv foretrakk jeg litt mindre bølger og hadde min beste surfedag på Thousand Peaks rett syd for Lahaina, deilige 2-3 meters bølger som gav meg mange fine ride til tross for min nybegynner status. Jørgen fikk også litt følese av
hvordan vi nybegynnere følte det i bølgene når han prøvde seg på sin nye fish fra Merrel.

Etter tre uker med bølgesurf og vasking kom endelig vinden omtrent samtidig med at mine nye Goya Sails kom. Det var jo litt kult å ha de første 2007 modellene til Goya på Maui. Det var derfor med stor spenning vi rigget seilene for første gang på Kanaha før vi skulle ut å rippe hemningsløst i bølgene. Ellers var det en tur med mye god mat og vi ble etter hvert godt kjente på Jagues og Paia Corner hvor henholdsvis New York steak og Calamari & chips var blant favorittene, nok mat fikk vi i alle fall. På bildet under har jeg fått Calamari & chips mens Frank fortsatt venter .